ÜDÜLÉSEK, TÁRSASUTAK
2020Autóbuszos utazások

Hétvégék Velencében - Vogalonga

 

Időpont:
2020. május 30. - június 01.

Utazás:
kényelmes autóbusszal (légkondicionálás, audio-video rendszer, italok, kávéautomata)

Útvonal:
Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-M7-Szlovénia-Olaszország

Szállás:
Lido di Jesolón középkategóriás szálloda 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban

Ellátás:
2 reggeli

Program:
1. nap: Elutazás Kecskemét-Budapest-Szfvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon (fel- és leszállási lehetőség) Szlovénián át. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A gyönyörű kastélyparkban sétálhatunk, kávézhatunk de mód lesz rövid (kb. 20-25 perc terjedelmű) fakultatív kastélylátogatásra is. Érkezés Lido di Jesolóra az esti órákban, szállás.
2. nap:Reggeli után busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. innen privát hajóval panoráma utat teszünk melynek során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben hogy a vízről is megcsodálhassák a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit. a kis majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad programunk keretében kb. 30 perces gondolázásra is van mód. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek. A nap további részében az egyénileg folytatott városnézés mellett megnézhetik az egyedülálló evezős verseny, a „Vogalonga” befutóját is. A Vogalonga egy különleges esemény amelyen nevezési díj ellenében bárki részt vehet. Az utóbbi években nagyon megszaporodott az induló magyar versenyzők száma is így lesz kikért szurkolni. A Velencéből induló, Buranóig eljutó majd onnan visszatérő 30 km távú verseny lényege hogy azon bármilyen (néha kifejezetten vicces) vízi eszközzel lehet indulni amelyeket kézi erővel azaz evezővel hajtanak. A több száz versenyző befutója színpompás látvány a Szent Márk öbölben. Visszatérés a szálláshelyünkre az esti órákban.
3. nap:Reggeli után buszunkkal elutazunk a Lido di Jesolótól kb. 40 km-re, szintén az Adria partján fekvő, "kis Velence" néven is ismert Caorle városába. A közel 2000 éves településen megtekintjük a pasztellszínű házikók közti ódon sikátorokat és szép tereket, ellátogatunk a XI. századi Santo Stefano dómba majd kisétálunk a tengerpartra egészen a Madonna dell'Angelo kápolnáig ahonnan látható a városka keleti és nyugati partja is. Rövid szabad program majd innen utunk már hazafelé vezet. Szép élményeink birtokában rövid pihenőkkel az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Minimum létszám:40 fő

Részvételi díj: 78.500.- Ft/fő + 35 euro hajójegy, egyágyas felár 15.500.- Ft

Fakultatív belépő a Miramare kastélyba:6 euro/fő

Fakultatív gondolázás Velencében:25 euro/fő (teljes, 6 főre töltött gondola esetén)

  Impresszum
 

 

 

 

 

 Idegenforgalmi adó
Lido di Jesolón.

Csak május 1.-szeptember 30. között, csak egyéni vendégeknek (csoportnak számít min. 20 fő min. 3 éjszakára), csak az első 10 éjszakára, csak 10 év felettieknek!

Apartmanban:
1,0 euro/fő/éj

1 csillagos hotelben:
1,0 euro/fő/éj

2 csillagos hotelben:
1,0 euro/fő/éj

3 csillagos hotelben:
1,5 euro/fő/éj

4 csillagos hotelben:
2,0 euro/fő/éj

 

IDE kattintva
FACEBOOK oldalunkról
értesülhet a legfrissebb
híreinkről, akcióinkról!