ÜDÜLÉSEK, TÁRSASUTAK
2020Autóbuszos utazások

Kalandozás az Észak-olasz tóvidéken

Időpontok:
2020. május 06. - 10.
2020. szeptember 30. - október 04.

Utazás:
Légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek:
Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár

Elhelyezés:
***-os szállodákban Lido di Jesolón (1 éjszaka), Lago di Como és Lago di Maggiore körzetében (3 éjszaka), 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban.

Ellátás:
Büféreggeli

Program:

1. nap:Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid pihenő, a finomságokat is tartogató, festői alpesi településen Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Továbbutazás a trieszti öbölhöz, ahol a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A kastélyparkban tett séta, illetve rövid fakultatív kastélylátogatás után folytatjuk utunkat Jesolóra. Érkezés az esti órákban, szálláshely elfoglalása.

2. nap:Reggeli után utazás Veronába. Gyalogos városnézésünk során ellátogatunk az Aréna terére, a látványos Piazza Bra-ra, ahol megismerkedünk a város izgalmas történelmével. A nyüzsgő piactérre, a Piazza Erbe-re. Majd felkeressük az "Urak terét" (Piazza dei Signori), ahol megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és sírkertjüket. Közös sétánk a Capulet háznál, Romeó és Júlia történetének varázslatos helyszínén ér véget. Rövid szabadidő után, folytatjuk utunkat a Garda tóhoz, Sirmione félszigetére, mely már kétezer évvel ezelőtt is kedvelt üdülőhely volt. Fakultatív motorcsónak túránkon teljes képet kapunk erről a hihetetlenül szép tájról, a félszigetről, a tóról, a hegyekről, láthatjuk Maria Callas villáját, a híres Catullus grottát, és a tó mélyéről feltörő Boiola kénes vizű forrást is. Majd szabadprogram keretében sétálhatunk az elegáns üdülőhely virágokkal övezett utcáin, terein melynek során minduntalan feltűnik előttünk a tó keleti vagy nyugati medencéje. Tovább utazás a szálláshelyre, érkezés az esti órákban.

3.nap:Reggeli után utazás Olaszország második legnagyobb tavához, a hófödte csúcsokkal körülvett Lago Maggiore-hez. Délelőtt kirándulás felvonóval (funivia) a tó fölé magasodó Mottarone hegycsúcsra (kb. 1600 méter) ahonnan nem csak a tóra de az Alpokra is gyönyörű kilátás nyílik. Ezt követően hajókirándulás a Borromei szigetekre (Isola Bella – a kis szigetet szinte teljesen elfoglalja a Palazzo Borromeo kastélyépülete, ahol a XVII. századi olasz kertépítészet remekművében is gyönyörködhetünk, Isola Madre – a tó legnagyobb szigete, Isola dei Pescatori). Délután Stresa elegáns üdülővárosát keressük fel, séta, szabadprogram. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:Reggeli után utazás Észak-Olaszország ékszerdobozához, a Comoi tóhoz. Séta az Alpok lábánál fekvő, festői Como városában, melyet még a rómaik alapítottak. Óvárosában híres kőfaragók munkáit láthatjuk, ahol hangulatos kis utcák, kávézók, éttermek, számtalan elegáns, színes kis üzlet, és a Dóm különleges épülete várják a látogatókat. Majd folytatjuk utunkat Tremezzoba, ahol megtekintjük a Villa Carlotta épületét. Délután áthajózunk a varázslatos Bellagio-ba, mely a Comoi tó „gyöngyszeme”. Az Y-alakú tó tükre két oldalról is körül öleli ezt az ékszerdobozt, mivel a városka egy félszigeten fekszik. Séta a meseszép parti sétányon gyönyörű palotákkal övezve. Szabadprogram után visszahajózunk Cadenabbiába. Utazás a szálláshelyre.

5. nap:Reggeli után utazás a mélykékben pompázó, hatalmas, haragoszöld erdőséggel körül ölelt Iseo tóhoz. Séta, szabadprogram. Hazautazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj:

Május 6 - 10.: 158.500 Ft/fő, 1 ágyas felár 38.000 Ft/fő, fakultatív motorcsónak 10€/fő helyszínen fizetendő

Szeptember 30 - Október 4.: 154.900 Ft/fő, 1 ágyas felár 37.000 Ft/fő, fakultatív motorcsónak 10€/fő helyszínen fizetendő

Helyszínen fizetendő hajójegyek és belépők: Sirmione motorcsónak túra 10 EUR/fő,

Tremezzo Villa Carlotta 10 EUR/fő,

Comói tó/Bellagio hajókázás 12,50 EUR/fő,

Borromei-szigetek hajókázás 15,00 EUR/fő,

Isola Bella Borromei kastély, park és képtár + Villa Pallavicini parkja 20 EUR/fő


 

 

  Impresszum
 

 

 

 

 

 Idegenforgalmi adó
Lido di Jesolón.

Csak május 1.-szeptember 30. között, csak egyéni vendégeknek (csoportnak számít min. 20 fő min. 3 éjszakára), csak az első 10 éjszakára, csak 10 év felettieknek!

Apartmanban:
1,0 euro/fő/éj

1 csillagos hotelben:
1,0 euro/fő/éj

2 csillagos hotelben:
1,0 euro/fő/éj

3 csillagos hotelben:
1,5 euro/fő/éj

4 csillagos hotelben:
2,0 euro/fő/éj

 

IDE kattintva
FACEBOOK oldalunkról
értesülhet a legfrissebb
híreinkről, akcióinkról!