ÜDÜLÉSEK, TÁRSASUTAK
2020Autóbuszos utazások

Alpok-Adria

Időpontok:
2020. április 10. - 13.
2020. május 14. - 17.
2020. augusztus 20. - 23.
2020. október 22. - 25.

Utazás:
Kényelmes autóbusszal (légkondicionálás, TV-video, italok, kávéautomata)

Útvonal:
Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-M7-Szlovénia-Olaszország

Szállás:
Lido di Jesolón középkategóriás szálloda 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban
Az augusztusi csoportnál szállás Lido di Jesolo körzetében!

Ellátás:
Március 14.-17. és október 31.-november 3. között 3 félpanzió (reggeli és vacsora ahol a fogyasztott ital külön fizetendő)
Április 19.-22. és augusztus 17.-20. 3 reggeli

Program:

1. nap: Elutazás Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon (fel- és leszállási lehetőség) Szlovénián át. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A gyönyörű kastélyparkban sétálhatunk, kávézhatunk de mód lesz rövid (kb. 20-25 perc terjedelmű) fakultatív kastélylátogatásra is. Érkezés Lido di Jesolóra az esti órákban, szállás.

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás autóbusszal a Garda tóhoz és Veronába. A Garda tónál a már kétezer évvel ezelőtt is kedvelt üdülőhelyet, Sirmione félszigetét keressük fel. Fakultatív motorcsónak túránkon teljes képet kapunk erről a hihetetlenül szép tájról, a félszigetről, a tóról, a hegyekről, láthatjuk Maria Callas villáját, a híres Catullus grottát és a tó mélyéről feltörő Boiola kénes vizű forrást is. Ezután szabadprogram keretében sétálhatunk az elegáns üdülőhely virágokkal övezett utcáin, terein melynek során minduntalan feltűnik előttünk a tó keleti vagy nyugati medencéje. Innen Veronába vezet utunk. Autóbusz parkolónkból átsétálunk az Adige folyó hídján a történelmi városközpontba. Elsőként az Aréna terére, a látványos Piazza Bra-ra érkezünk ahol megismerkedhetnek a város izgalmas történelmével. Utunk az elegáns bevásárló utcán, a Via Mazzinin át a nyüzsgő piactérre, a Piazza Erbe-re visz. Innen tovább megyünk és az „Urak terét” (Piazza dei Signori) keressük fel és megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és sírkertjüket. Közös sétánk a város nagy attrakciójánál, a Capulet háznál, Romeo és Julia történetének varázslatos helyszínén ér véget. Ezután szabadprogram keretében fedezheti fel mindenki a „saját Veronáját”. Visszautazás Lido di Jeolóra, szállás.

3.nap: Reggeli után busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. innen privát hajóval panoráma utat teszünk melynek során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben hogy a vízről is megcsodálhassák a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit. a kis majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad programunk keretében kb. 30 perces gondolázásra is van mód. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek. Délután ismét hajóra szállunk és újabb szigetekkel ismerkedünk meg. Elsőként az üveggyártásáról világhírű Murano szigetén felkeresünk egy családi tulajdonban levő, ma is működő manufaktúrát. Itt a mester megmutatja milyen technikákkal készülnek a csodás üvegtárgyak majd kedvezményes vásárlásra is mód nyílik. Továbbhajózunk a csipke szigetére, Buranóba. A színes házikókkal, csatornákkal szabdalt utakkal, igazi „olaszos” hangulatú sikátorokkal, terekkel ékes, ma is élő, lakott szigeten a sok fotó elkészítése után jól esik majd egy capuccino. Minderre bő egy óra áll majd rendelkezésre. Végül hajónkkal visszatérünk Punta Sabbioniba majd onnan jesolói szálláshelyünkre.

4. nap: Reggeli után buszunkkal elutazunk a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárosba, Padovába. Az egyik legszebb olasz téren (Prato della Valle) megtaláljuk a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobrát hiszen mellette vezet utunk Szent Antal bazilikájához. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól, erről tájékoztatja majd önöket idegenvezetőnk akivel felkereshetik a szent sírját mely a legautentikusabb hely kéréseik megfogalmazásához. De láthatják majd a szent ereklyéit és megismerhetnek három gyönyör kolostorudvart is. Padovából utunk már hazafelé vezet. Szép élményeink birtokában rövid pihenőkkel az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Minimum létszám: 40 fő

Részvételi díj:

Április 10 - 13.: 109.900 ft/fő, 1 ágyas felár 24.000 Ft/fő, fakultatív motorcsónak 10€˛/fő helyszínen fizetendő, fakultatív gondolázás (6 fő/gondola esetén) 25€ helyszínen fizetendő

Május 14 - 17.: 109.900 ft/fő, 1 ágyas felár 24.000 Ft/fő, fakultatív motorcsónak 10€˛/fő helyszínen fizetendő, fakultatív gondolázás (6 fő/gondola esetén) 25€ helyszínen fizetendő

Augusztus 20 - 23.: 109.900 ft/fő, 1 ágyas felár 24.000 Ft/fő, fakultatív motorcsónak 10€˛/fő helyszínen fizetendő, fakultatív gondolázás (6 fő/gondola esetén) 25€ helyszínen fizetendő

Október 22 - 25.: 119.900 ft/fő, 1 ágyas felár 28.500 Ft/fő, fakultatív motorcsónak 10€˛/fő helyszínen fizetendő, fakultatív gondolázás (6 fő/gondola esetén) 25€ helyszínen fizetend

Fakultatív belépő a Miramare kastélyba: 6 euro/fő

Fakultatív motorcsónak túra Sirmionéban : 10 euro/fő (min. 20 fő esetén)

Fakultatív gondolázás Velencében: 25 euro/fő (teljes, 6 főre töltött gondola esetén)

 

 

  Impresszum
 

 

 

 

 

 Idegenforgalmi adó
Lido di Jesolón.

Csak május 1.-szeptember 30. között, csak egyéni vendégeknek (csoportnak számít min. 20 fő min. 3 éjszakára), csak az első 10 éjszakára, csak 10 év felettieknek!

Apartmanban:
1,0 euro/fő/éj

1 csillagos hotelben:
1,0 euro/fő/éj

2 csillagos hotelben:
1,0 euro/fő/éj

3 csillagos hotelben:
1,5 euro/fő/éj

4 csillagos hotelben:
2,0 euro/fő/éj

 

IDE kattintva
FACEBOOK oldalunkról
értesülhet a legfrissebb
híreinkről, akcióinkról!